Introduserer fornybare interiørløsninger

Nyhet

Introduserer fornybare interiørløsninger

Nå kommer løsningen som gjør det mulig å velge fornybare interiører neste gang du skal innrede, pusse opp eller flytte.

Go Good er et norsk oppstartsselskap som lanserer en helt ny tilnærming til fornyelse i hjemmet. Fremfor å kjøpe alt man trenger og kaste det når man har lyst på noe nytt, introduserer de nå et system for bærekraftig fornyelse. 

– Vi gir deg tilgang til et unikt univers av møbler og interiør. Hos oss kan du skreddersy kombinasjoner som passer for dine behov og velge det du trenger av rådgivning, oppussing, flytte- og ryddetjenester for å få jobben gjort. Selv om produktene vi leverer er brukt, går vi ikke på akkord med verken kvalitet, inspirasjon eller service, sier Preben Carlsen, som er daglig leder og grunnlegger av Go Good.

Foto: Tonje Thygesen for Go Good

Frihet fra eierskap gir fleksibilitet til fornyelse
Selskapet driver ikke med vanlig salg, men tilbyr i stedet medlemskap som gir privatpersoner og bedrifter tilgang til det de trenger når de trenger det.

– Vår ambisjon er å tilby medlemmene våre et liv hvor de kan bytte ut ting når de vil fornye seg uten at de trenger å kjøpe noe nytt eller kaste noe gammelt. Systemet vårt håndterer blant annet innbytte, reparasjon og frakt, slik at medlemmene får full frihet til å fornye interiøret sitt uten at det går utover miljøet, sier Carlsen.

Foto: Tonje Thygesen for Go Good

– Bruktmarkedet har tatt meg med storm
I løpet av den siste måneden har Go Good testet ut konseptet sitt i praksis. Camilla Gjerset, som er interiøransvarlig og med-gründer, har gått i bresjen for å teste ut potensialet i bruktmarkedet. 

– Det er utrolig gøy å blåse liv i eksisterende møbler og sette dem sammen som komplette interiørløsninger med unike uttrykk og funksjoner. Vi har vært spente på om potensialet for å levere kvalitet var stort nok ved å basere oss på ombruk, men bekymringen var ubegrunnet for bruktmarkedet har virkelig tatt oss med storm, forteller Gjerset.

Skreddersydde løsninger med særpreg
Flere av de fremste interiørekspertene i Norge er involvert i utviklingen av de ulike innredningskonseptene til Go Good. Fremfor å la seg begrense av tradisjonelle stilgrupper, har ekspertene utviklet en ny metode som ivaretar medlemmenes personlige stil.

– Vi opererer med en eklektisk tilnærming til stil, utforsker din personlige fargepalett og trekker den med oss inn i de viktigste stilretningene vi opererer innenfor; nordisk, tradisjonell og moderne. Så går vi i dybden og tilpasser produkter, farger og mønstre til vi har designet en komplett løsning skreddersydd for dine drømmer og behov, sier Gjerset.

Foto: Tonje Thygesen for Go Good

Komplette løsninger som tilfører faglighet og fjerner friksjon
Fornyelse i hjemmet innebærer imidlertid ikke bare selve innredningen. Den går ofte hånd i hånd med større prosjekter som oppussing og flytting.

– Ofte blir både små og store fornyelsesprosesser dyre, tidkrevende og frustrerende. Dessuten går de hardt utover miljøet. Derfor har vi fokusert på å utvikle helhetlige løsninger som gjør det enkelt å ta bærekraftige valg. Alt du må gjøre er å fortelle oss hva du trenger hjelp til, så gir vi deg et helhetlig tilbud på jobben, setter sammen våre unike interiører og håndterer alt det praktiske så miljøvennlig som mulig, sier Linda Refvik, som er kommersielt ansvarlig og med-gründer i Go Good.

Foto: Tonje Thygesen for Go Good

10 millioner tonn møbler – rett på dynga – hvert år 
Hvert år kastes 10 millioner tonn møbler i Europa. Det fører blant annet til at møbelindustrien i Europa står for 3-5 ganger så store klimagassutslipp som hele Oslo by hvert eneste år.

– Undersøkelser viser at vi kaster møblene våre lenge før de er utslitt. Det innebærer at potensialet for bedre ressursutnyttelse er enormt, samtidig som mulighetene for å forlenge levetiden til møblene er stor ved å legge til rette for bedre vedlikehold og reparasjonsmuligheter. Det potensialet skal vi i Go Good bidra til å forløse sammen med medlemmene våre, sier Preben Carlsen.


Sist oppdatert: 18.01.2020, 5:05 am