Stor interesse for morgendagens ombruksbutikk

Nyheter

Stor interesse for morgendagens ombruksbutikk

Tirsdag morgen stilte over 60 ulike virksomheter på informasjonsmøte i Torggata 15 for å høre mer om Good Space – en fellesarena for læring og utvikling av morgendagens ombruksbutikk som åpner dørene i løpet av våren.

– Det er tydelig at Good Space treffer en nerve for vi har allerede fått utrolig gode tilbakemeldinger og mange har gitt beskjed om at de ønsker å delta som partnere i prosjektet. Det er utrolig gledelig, for Good Space vil aldri bli bedre enn summen av partnerne som fyller det med innhold, sier Preben Carlsen, daglig leder og grunnlegger av GoGood, som står bak prosjektet.

Ombruksøkonomien går mainstream
Både store og små selskaper, entreprenører, offentlig sektor og miljøorganisasjoner var tilstede under informasjonsmøtet, noe som tyder på at ombrukstrenden er i ferd med å gå mainstream. 

Oversikt over de virksomhetene som har meldt sin interesse for Good Space-prosjektet.


– Det er ingen tvil om at vi beveger oss over i en tid hvor ombruksøkonomien vil drive store deler av innovasjonen og utviklingen i varehandelen og produsentleddet. I løpet av de siste ukene har vi hatt dialoger med alt fra ildsjeler, sosiale entreprenører og små produsenter til noen av de største selskapene i verden. Fellesnevneren er at de har et genuint ønske om å utvikle nye løsninger som leverer bedre kvalitet mot kundene og økt lønnsomhet i bransjen – med ombruk inkludert. Vår ambisjon er å drive utviklingen som gjør ombruksmodellen konkurransedyktig med forbruksmodellen, og vi håper Good Space blir en viktig arena for å sparke i gang et varig og sterkt samarbeid mellom alle de flinkeste aktørene som ønsker å endre økonomien i verden, sier Carlsen. 

En fellesarena for læring, demonstrasjon og utstilling
Good Space er et pilotprosjekt som gjennomføres i samarbeid med Oslo kommune. Prosjektet er åpent for alle som ønsker å lære om, utvikle og tilgjengeliggjøre ombruksløsninger. Helt konkret åpner Good Space i et fysisk lokale i Nedre Slottsgate 12, midt mellom Grensen og Karl Johan i Oslo sentrum. Lokalet åpner i midten av april og pilotprosjektet vil pågå frem til fellesferien.

Viktige funksjoner i et skikkelig Good Space – både på kort og lang sikt.


– Good Space er åpent for alle som har et ønske om å tilgjengeliggjøre, selge eller leie ut bærekraftige produkter og tjenester i et kuratert butikkmiljø drevet av folk med kommersiell bakgrunn og et kompromissløst fokus på kvalitet, inspirasjon og service. I første omgang gjennomføres prosjektet som en pilot med fokus på interiør og mote. Det er fortsatt ikke for sent å melde seg på, men de som ønsker å delta må ta kontakt med oss innen tirsdag 17. mars, sier Carlsen. 

Grov sone- og funksjonsinndeling av Good Space-lokalet i Nedre Slottsgate 12.


Lyst til å bidra? Meld deg på her! 
Ønsker du å vite mer om Good Space, kan du sende en e-post til Preben Carlsen på preben@gogood.no eller ringe ham på tlf. (+47) 906 83 044.

Kort om Go Good
Go Good er et norsk oppstartsselskap som utvikler en markedsplass for tjenester med ombruk inkludert. Selskapet smyglanserte før jul og er allerede i gang med å levere skreddersydde interiørabonnement som gir brukerne fleksibilitet til å bytte ut møbler ved behov og trygghet om at møblene de leverer tilbake får et nytt liv hos andre.